OffNews.bg

Местан към Цветанов: Не съм ви укорявал, че физкултурник се грижи за сигурността на страната (видео)

Никога не съм си позволявам да ви укоря, че като физкултурник се грижите за сигурността на страната. Никога не съм си позволявал да укоря министър-председателя, че един пожарникар може да бъде министър-председател.

Това заяви афектираният лидер на ДПС Лютви Местан след остро изказване на Цветан Цветанов срещу кандидатурата на близката до Местан Мариана Георгиева за министър на спорта.

"Много е важно в спорта да има професор по синтаксис. Това ще помогне на олимпийците ни в следващия олимпийски цикъл. Ще бъдат много добре подготвени по синтаксис", заяви Цветанов.

"И физкултурник може да бъде министър на вътрешните работи, стига да се бори с престъпността, а да не генерира престъпност, каза Лютви Местан. Не всички са приятели на Пашата, за да работят в МВР", отвърна му Местан.

Управлението на калинките остана в историята, допълни той.

„Г-н Цветанов, Мишо Бирата подходящ ли е за министър на спорта. Отишъл си е при странни обстоятелства. Бил съм критичен към вашето управление, но не съм си позволявал да ви укоря, че в качеството си на физкултурник, сте се грижили за сигурността на страната или че пожарникар е министър-председател. Да, може и физкултурник да е министър на вътрешните работи, стига да управлява разумно, а не крадливо”, посочи Местан.