OffNews.bg

Мая Манолова пак провидя лица на омразата в протеста

Обект сме на омраза, не се чувствам особено приятно, когато срещу себе си имам изкривени от омраза лица. Това каза пред журналисти зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова преди първото заседание след ваканцията.

"Това около парламента е всичко друго, но не и граждански протест. Това е мерене на силите на дясното", каза още Манолова на влизане в Парламента.  Според нея вече протестът вече е придобил партийни и политически цветове и се очаква неговата втора фаза – конкуренцията за това кой да го оглави.

Според нея ГЕРБ и партиите от Реформаторския блок са положили достатъчно усилия за партийно организиране на днешния протест. На въпрос дали левицата е организирала контрапротестиращи днес, Манолова заяви: „Ние с диспечерски функции не сме се занимавали”. 

"Чувството за дискомфорт намалява и си вършим работата. Въпросите не се решават от тясно организирана група, която най-гласно озвучава исканията си за обществените нагласи, добави Миков. Надявам се, че няма да има струпвания около НС, а по-скоро то ще започне работата си в нормален тон, в който политиката доминира над крясъците", каза преди това председателят на Парламента Михаил Миков.

По думите му Народното събрание трябва да продължи работа с внесените през ваканцията законопроекти. "И разбира се ще има засилен парламентарен контрол и надзор върху регулаторите, защото това са обществените очаквания. Това заяви председателят на НС Михаил Миков на влизане в сградата на парламента", каза още той.

Миков успя безпрепятствено да стигне до работното си място.