OffNews.bg

ДСБ: МВР е обслужвало ГЕРБ

МВР е обслужвало партия ГЕРБ, нарушавайки основните права и свободи на българските граждани. Това се посочва в позиция на коалиция ДСБ-БДФ по повод скандала с разкритията за подслушванията в МВР.

Премиерът Борисов и министър Цветанов съзнателно са създали режим на работа, в който мръсните политически поръчки се задават устно, без писмен документ. Паническото изявление на бившия вътрешен министър, че не е давал писмени нареждания за незаконно подслушване разкриват целия цинизъм, но и страх на един човек, който знае, че многократно е нарушавал законите, за да облагодетелства своята партия и своя лидер, посочват тъмносините.

Няма човек с демократични ценности и десни убеждения, който да не се възмути от тези действия, толкова близки до практиките на политическата полиция при комунизма. Това не е нито дясно, нито демократично, нито европейско. Призивът да се гласува за ГЕРБ, за да се спре БСП, е обида за българските демократи. За тях некомпетентността и полицейщината не могат да бъдат алтернатива на БСП. След тези разкрития ГЕРБ вече не може да претендира за тяхното доверие. В наше лице те имат своя достоен избор, заявяват още от коалицията ДСБ-БДФ.