OffNews.bg

Безплатни прегледи за вроден имунен дефицит в Александровска болница

Клиниката по клинична имунология на Александровска болница организира Ден на отворените врати на 29 април по повод Световния ден на имунологията, съобщиха от лечебното заведение.

В рамките на този ден клинични имунолози ще преглеждат безплатно и без направление от личен лекар хора, страдащи от вроден имунен дефицит или такива, които се съмняват, че страдат от болестта.

Прегледите ще се извършват между 9 и 15 часа в Клиниката по клинична имунология на Александровска болница. За повече информация тел.: 02/923 06 90.

От лечебното заведение посочват, че има 10 белега, които насочват за наличие на имунен дефицит. Това са 4 или повече случая на отит в рамките на една година; две или повече сериозни инфекции на синусите за година; приложение на антибиотици за два или повече месеци без ефект; две или повече пневмонии за година; забавено физическо развитие при новородени и малки деца; рецидивиращи дълбоки кожни абцеси или абцеси на вътрешни органи; млечница на устната кухина или кожна гъбична инфекция; необходимост от прилагане на интравенозни антибиотици при инфекция; две или повече инфекции на вътрешни органи, в това число и септицемия; наличие на първичен имунен дефицит в семейството.