OffNews.bg

Тъкър Карлсън ''изгоря'' – Украйна спечели*

* Това написа в профила си във фейсбук Александър Голдфарб, изтъкната фигура в борбата срещу Путин и путинизма. Биохимик, генетик и микробиолог, обществен деятил и публицист, в момента Голдфарб пребивава в САЩ. Тясно сътрудничи на Александър Литвиненко за подготовката за издаване на „Престъпната групировка от Лубянка”, изобличаваща престъпленията на КГБ и на Федералната служба за безопасност на Русия. Издава също „Саша, Володя, Борис, историята на едно убийство” посветена на Александър Литвиненко. Ето и мислите, които представя на последователите си във фейсбук.

Докато рускоезичните канали обсъждат възможните последици от украинското контранасатъпление, тук, при нас в Америка, се разкрива още един фронт, който ще има не по-малко значение за изхода от войната от резултата на бойните действия на Южния, или на Източния фронт в Украйна.

В понеделник телевизионния канал Фокс Нюз, основният информационен канал на републиканската партия уволни своя главен телеводещ Тъкър Карлсън, който до момента водеше най-популярното ток-шоу в американските телевизии.

Милиони американци ежедневно включваха да гледат програмата на Карлсън за да получат доза от това, което либералният лагер счита за набор от фейкови новини, конспиративни теории и дезинформация на злонамерените сили и на користните „елити”, които са овладяли властта в САЩ за да разрушат традиционните устои на „добрата стара Америка”, за да предадат властта в ръцете на емигрантите, на етническите и на сексуалните малцинства, за да отнемат работните места от американския пролетариат и да ги изнесат в чужбина и други подобни.

По същество през последните години Тъкър Карлсън беше главният идеологически рупор на тръмпизма – точно в такава степен калкото колективният Кисельов, Соловьов, Скабеева, Симонян (най-мракобесните телевизионни коментатори, обслужващи режима на Путин – бел. пр.) сеят сред масите идеологията на Путинизма. За тръмпистка Америка уволнението на Карлсън е толокова драматично, колкото би било за зрителите на телевизионите канали в Русия евентуално внезапното отстраняване на посочените пропагандисти.

Фигурата на Карлсън обаче е важна преди всичко защото той се явява главен проводник на идеите за прекратяване на американската помощ за Украйна. Приложеният по-долу клип заслужава да бъде гледан защото представлява една от последните негови взривоопасни „пледоарии” по украинската тема.
Какви са причините за уволвняването на Карлсън?

Заради това, че Фокс Нюз беше изобличен в лъжи и че получи за това съкрушителен удар „с долара”. А Тъкър се оказа централна фигура в този скандал.
През последните няколко години Фокс Нюз водеше тежка борба в съда срещу обвинение за клевета, което беше заведено от компанията „Доминьон Системс”. Тази компания произвежда машините за гласуване, използвани при американските избори. Тази машини са разположени във всяка „тъмна стаичка”.

Когато през 2020 г. Доналд Тръмп изгуби изборите срещу Джо Байдън, той отказа да признае поражението и обвини „Доминиьон Системс”, без никакви основания и доказаттелства, че техните машини са били манипулирани за да отчетнат победа за Байдън, поради което изборите не могат да се счичат за действителни.
Независимо от това, че теорията за „откраднатата изборна победа на Тръмп” беше оборена в повече от петдесет съдебни разбирателства в цялата страна, милиони тръмписти все още й вярват. И дори организираха щурма срещу Капитолия във Вашингтон на 6-и януари 2021 г. за да попречат на официалното потвърждаване на победата на Байдън. Както е известно, този метеж се провали.

Между временно „Доминьон Системс” подаде иск срещу Фокс Нюз за клевета. Според американското законодателство, при исковете за клевета срещу дадена медия не е достатъчно да бъде доказано, че озвучената информация не съответства на действителността. Ищецът, жертва на лъжата трябва да докаже „зъл умисъл”, тоест, че изнасяйки неверна информация каналът напълно си е давал сметка, че разпространява лъжа.

В хода на подготовката за съдебното дирене в ръцете на адвокатите на „Доминьон Систем” се оказаха документи и свидетелства, че през тези дни, когато Тъкър Карслсон предаваше в ефир твърденията за манипулираните в полза на Байдън избирателни машини, в лични беседи и в писмени съобщения до негови колеги той категорично е заявявал, че това е пълна лъжа, и че той не вярва на нито една дума на Тръмп. С други думи той е бил напъълно на ясно, че разпространява в ефир лъжа, тоест налице е категоричен „зъл умисъл”. И следователно пред съда под клетва Карлсън трябва да приеме ила да обори това.

За това не е изненада, че в първия ден на заседаноието на съда беше обявено, че двете страни са постигнали извънсъдебно съглашение, съгласно което „Диминьон Сименс” трябва да получат от Фокс Нюз астроноомическата компенсация в размер почти 800 милиона долара. Програмата на Карлсън носи на телевидизионния канал от реклама около 80 милиона долара годишно, тоест десет пъти по-малко от размера на компенсацията. Именно за това собствениците на канала и наказаха Карлсън.

Падението на Тъкър Карлсън без съмнение представлява много важна победа за Украйна. Но засега тя не може да бъде призната за решаваща. Тръмп все още е фаворит във вътрешнопартийния кастинг на републиканците за предстоящите президентски избори. А прекратяването на помощта за Украйна (макар и неофициално) се явява важен пункт в предизборната платформа на Републикаската партия.

Уви, Байдън е уязвим заради възрастта му, той е на 80 години. А съгласно резултатите от проучването на общественото мнение предпочитанията на американците между него и Тръмп са поделени в съотношение 50 на 50.

Как именно ще се развира тази интрига именно ще формира най-важния фронт на руско-украинската война през близките две години .

Така каза Тъкър Карлсън:

За последните 14 месеца вие слушате два основни факта за обстановката в Укпайна:

Първият, това е борба за националния суверените на Украйна, а не прокси конфликт между две супердържави. Русия постъпи неморално нахлучайки в Украйна, а САЩ подддържат Украйна и демокрацията. При това самите САЩ не са в състояние на овйна с Русия. Защото с нея воюва Украйна.

На второ място, и това ни се повтаря непрекъснато: Украйна печели конфликта. Нейните военни са храбри и благородни, а руските са дълбоко порочни и невежи.

Първите побеждават защото тяхната победа е неизбежна.

Тези утвърждения са известни на всеки защото ни ги внушават ежедневно от февруари 2022 г. С това са ангажирани Пентагонът, Белият дом, лидерите не двете партии, ръководителите на компании и знаменитости. Но най-настойчиво от всички ги препредават всички медии, без изключение.

Това са двата главни тезиси за войната в Украйна, и двата обаче са лъжливи. Изтеклата през последните седмици чувствителна информация от Пентагона, която приникна в социалните мрежи потвърждава това. Между другото фотокопия на документи започнаха да се появяват и в Туитър.

Съгласно тези материали това не е вътрешно-украински конфликт, а наш конфликт. САЩ се явяват непосрествен участник във войната против Русия. Сега американците се сражават с руснаците. Така, че това не е регионален конфликт в източна Европа, а гореща война между ядрени свръхдържави. А САЩ официалано не са обявявали война и конгресът не я е одобрявал. Сегашната ситуация нарушава американската конституция и е престъпление.

Вторият факт, който разкриват тези документи е това, че независимо от прякото участие на САЩ, Украйна губи този конфликт. Защото съотношението на загиналите е повече от седем към един във вреда на Украйна. ПВО на Украйна е напълно подавена и унищожена. И страната губи.

Администрацията на Байдън прекрасно осъзнава това. И въпреки, че е изпаднала в паника, не признава и продължава да лъже обществото.

Например преди няколко седмици министърът на отбраната Лойд Остин заяви, пред Сената, че мощта на Руси „отслабва”. Тоест тя губи войната. Но се оказа, че това е лъжа.

Остин беше напълно запознат с нещата, но повтори тази теза и в Конгреса. Той извърши престъпление, но не беше арестуван.

Вместо него взеха под стража друг, невинен. Двадесет и една годишния военнослужещ от Националната гвардия на щата Масачузет, който именно осигури изтичането на тези докементи. Доказващи лъжите на Лойд Остин. Разкривайки престъпление, той самият беше обявен за престъпник.

Това е норма за Вашингтон, където единственият реален грех – това е да се говори истината.

Нашите медии съществуват и се ползват от конституционна защита именно с цел да се противопоставят на такива гротескни стандарти. Тяхната единствена задача е да говорят истината, но днес всички те празнуват арестуването на младежа. Който разкри пред американците истината за Украйна. За него пишат така, все едно той е Осама Бен Ладен в плът и кръв.