OffNews.bg

Ученичка на кокаин се блъсна в бензиноколонка в Шумен, изкара в ареста първия си ден като пълнолетна

18-годишна пияна и дрогирана ученичка от Шумен се заби с лека кола в бензиноколонка в Шумен. Само три часа по-рано момичето навършило пълнолетие, а първото си денонощие като възрастна изкара в ареста на РУ на МВР в Шумен.

Момичето, чиято самоличност полицията не разкрива, станала на 18 в четвъртък. Отпразнувала рождения си ден с приятели, а през нощта продължила с компания по улиците на Шумен. Бащата на ученичката поверил мерцедеса си с шуменски табели на приятеля на рожденичката, тъй като самата тя нямала още книжка. Какво се е случило в следващите няколко часа и къде е изчезнал междувременно приятеля, полицията ще установява тепърва.

За органите случаят започва в 3.00 сутринта, когато персоналът на бензиностанция по бул. „Ришки проход“ в Шумен подава сигнал, че водач на лек автомобил „Мерцедес“ е катастрофирал – забил се е в бензиноколонка. На място е изпратен полицейски екип, който установил, че зад волана е 18-годишното момиче, видимо пияно. При тест с дрегер апаратчето отчело 1,64 промила алкохол. Дръг тестът пък показал, че ученичката е употребила кокаин. Девойката нямала шофьорска книжка и е отказала да даде кръвна проба за алкохол и наркотици.

В колата заедно с рожденичката от предната вечер пътувала и нейна приятелка на 17. При обиск полицаите открили у спътничката пликче с бяло прахообразно вещество, за която самото момиче признало, че е кокаин. И двете ученички са задържани за 24 часа.