OffNews.bg

Три оранжерии за марихуана разкриха полицаи край Пазарджик

Три оранжерии за отглеждане на марихуана, които били оборудвани с всичко необходимо като прибори и въздуховоди, са открити при акция на полицията в пазарджишкото село Калугерово.

В операцията са участвали служители на сектор“ Криминална полиция“ към Районното управление на МВР в областния град и техни колеги от полицейския участък в община Лесичово, съобщи говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Претърсени и обискирани са били три адреса - апартамент и две къщи в Пазарджик и пазарджишкото село Калугерово. И трите адреса са обитавани или ползвани от 32-годишен мъж, жител на село Калугерово. Той е познат на органите на реда, криминално проявен. И на трите места били обособени оранжерии на закрито за отглеждане на марихуана. Те са оборудвани с осветление, вентилация, системи за контрол над влажността, температурата, въздуховоди, прибори са отглеждане и разсаждане.

Криминалистите от РУ-Пазарджик са установили и иззели общо 250 растения от рода на конопа в различен стадий на развитие. Те тежат близо 36,6 килограма зелена листна маса от глави и съцветия. Освен това в апартамента, обитаван от мъжа в Пазарджик, са открити още около 1,9 килограма суха марихуана, подготвена за пакетиране.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а цялата открита дрога и съоръженията са отглеждането и са иззети.