OffNews.bg

ТИР се обърна на Хемус и спря трафика

Тежкотоварен камион се обърна тази сутрин на магистрала "Хемус" и затрудни трафика. Вероятната причина за катастрофата е шофьор, карал по магистралата в насрещното движение, става ясно от съобщение на полицията в Шумен.

Няма пострадали при инцидента. Сигналът за катастрофата е подаден малко след 8.00 часа тази сутрин в дежурната оперативна част на ОДМВР - Шумен. Съобщено е за възникнал пътен инцидент на км 355+700 на автомагистрала „Хемус“ в посока Варна на около километър край бензиностанцията преди Нови пазар.

Към мястото на произшествието са насочени екипи на полицията и пожарната.

След пристигане пътните полицаи установили, че водач на товарен автомобил "Ивеко" с варненска регистрация се преобърнал върху пътното платно, като част от каросерията била в насрещната лента за движение. Водачът с инициали А.К. (на 54 г./) от Аксаково не е пострадал.

Правоспособен е, тестван е за алкохол, наличие не е установено. Движението се осъществява през алтернативен маршрут, пътни полицаи регулират автомобилите и ги насочват през етапна връзка. Шофьорите трябва да спазват указанията на екипите на „Пътна полиция".

Установени са водачи, които са навлезли в насрещната лента за движение на АМ „Хемус", като към тях ще бъде взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Временно е ограничено движението по магистрала "Хемус" в посока Варна при 355-и км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Обходният маршрут е по пътя гр. Нови Пазар - с. Ветрино - гр. Девня, съобщи АПИ.