OffNews.bg

Тежка катастрофа в София, има загинали и ранени

Тежка катастрофа е станала в София на булевардите „Сливница” и „Константин Величков” тази нощ, съобщи Нова тв.

По първоначална информация на място са починали момче и момиче, а други двама са настанени в болница. Шофьорът е на 19 години, тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. Първоначалната информация, че не е спрял на СТОП палка и гонка с полицията впоследствие беше отречена от полицията.

За случая потвърди и Центърът за спешна медицинска помощ в София пред БТА. "При катастрофа в столицата са загинали двама души" - съобщиха оттам.

В центъра получили сигнала за пътния инцидент 23 минути след полунощ. Веднага изпратили две линейки, но пристигналите екипи само констатирали смъртта на 23-годишен мъж и на момиче на видима възраст около 19 г. И двамата са били пешеходци. Шофьорът на автомобила от катастрофата няма наранявания, уточнява ЦСПМ.

Свидетел на катастрофата писа в платформата „Аз, репортерът“ на бТВ, че колата е черен "Форд", който ударил момиче на пешеходна пътека. От силния удар младата жена е починала на място, а шофьорът е продължил, без да провери в какво състояние е момичето, по посока бул. „Константин Величков“.

Малко преди кръстовището автомобилът му се е блъснал в такси.

Очаква се официална информация от полицията