OffNews.bg

Цялото видео от инцидента, за който бе арестуван журналистът Димитър Стоянов

bTV публкиува пълната версия на видеото на сблъсъка, в който журналистът от BIRD Димитър Стоянов извади пистолет срещу служител на НАП, а след това бе задържан за 24 часа.

Клипът е от охранителна камера и е с продължителност 5 минути. Може да го видите тук.

От записа се вижда как Стоянов спира колата си на тротоар, слиза и пресича на отстрещната страна. Там е пресрещнат от мъж, който върви право към него, а журналистът го отблъсква с ръце.

Междувременно спреният на аварийки автомобил е преместен и от него слиза жена.

Между Димитър Стоянов и служителя на НАП следва размяна на удари.

В конфликта се намесва и слязлата от автомобила жена. След това тя и Димитър Стоянов се отдалечават, но секунди по-късно журналистът изважда оръжие и го насочва към служителя на НАП.

Случката се разиграва около 18:30 часа на 22 април в кв. „Хаджи Димитър“ в София. По първоначална информация конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране.

В профила си във Фейсбук Димитър Стоянов сподели публикация, на която е с драскотина на главата и написа:

„Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е, или идиот.“

Задържаният журналист бе пуснат срещу парична гаранция от 5 хиляди лева.

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов призова за нулева толерантност към агресията по повод инцидента.