OffNews.bg

Стотици наводнени улици и сгради в София, водата стигна до релсите на метрото

Тази вечер в Националния оперативен щаб са постъпили над 172 сигнала в София за наводнени улици, мазета и приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други сгради, съобщават от пресцентъра на МВР.

На метростанция „Г.М. Димитров“ водата стигна до релсите, по които се движат влаковете.

Както по-рано тази вечер репортер на OFFNews.bg съобщи, входът на метростанция "НДК" също е под вода.

По информация от МВР най-силно засегнати са: хотел Шипка, метростанция "Витоша", църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлези - Централна гара, Спортното министерство, гаража на СДВР, 184 ЦДГ в Лозенец, Лъвов мост, Банка ДСК на Княз Александър І, Театър 199, заведения и ресторанти на приземните етажи, над 10 подлеза, болница "София мед", ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, Информационен център на Министерството на отбраната.

По сигналите работят всички екипи на Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", твърдят от  пресцентъра на МВР.

Вече е възстановено движението на автобусите по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по бул. „П. Славейков“. Възстановено е движението на трамваите по бул. "Дондуков", бул. „К. Величков“, "К. Стоилов" и надлез "Надежда", както и движението на тролей №9 по обичайния му маршрут. Още се работи за отстраняване на авариите по трасетата на трамваите по ул. "Каменоделска", пл. "Възраждане", по ул. "Козлодуй", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Заради дъжда в област Кюстендил е нарушен достъпът до 5 села: Николичевци, Враца, Преколица, Церовица и Бобешино. Отнесени са пътните настилки до тях. Към засегнатия район в момента пътуват екипи на РДПБЗН - Кюстендил за оценка на обстановката и предприемане на мерки.