OffNews.bg

Разследват смъртта на служителката на МОН Олга Генчева

Министърът на образованието проф. Тодор Танев определи комисия, която да извърши разследване на трагичния инцидент, при който вчера загина служител на Министерството, съобщиха от пресцентъра на МОН в отговор на запитване от OFFNews.

Олга Генчева падна от 7-ия етаж на сграда на МОН в София, на бул. "Г.М. Димитров", в която се помещава международният отдел. По първоначална информация жената е скочила от сградата. Инцидентът стана към 14.30 ч. на 15 април. Тялото й било забелязано от охранителите на камерите. След това било намерено и предмъртно писмо, в което Генчева обяснява къде иска да бъде погребана.

Олга Генчева е родена през 1986 г. в София. Тя е магистър по славянска филология в Софийския университет, където е била и докторант (2011-2014)

От 18.11.2013 година до 06.02.2015 година е работила на граждански договор към дирекция „Международно и европейско сътрудничество“ (МЕС) в МОН.

На 09.02.2015 година е назначена на длъжност „младши експерт“ в дирекция МЕС.

Съгласно медицинското й удостоверение от 26.01.2015 г. не е страдала от никакви болести.

След трагичния инцидент вчера ръководството на МОН изпрати на място служителя по сигурността на информацията и директора на дирекция МЕС, за да съдействат на органите на реда и медицинския екип.

Днес членовете на определената от министъра комисия посетиха мястото на инцидента – бул. „Г.М. Димитров“ №52А. В тридневен срок от узнаване за злополуката комисията ще изготви протокол въз основа на резултатите от разследването с приложени писмени показания на свидетели. В същия срок комисията ще представи от името на работодателя декларация по образец в териториалното поделение на НОИ.

Служители на Министерството се свързаха с близките на Олга Генчева за съдействие и помощ при организацията на погребението, за което МОН ще поеме разходите.