OffNews.bg

Простреляха Митьо Очите в Слънчев бряг, има убит (галерия)

Димитър Желязков - Митьо Очите, е прострелян в Слънчев бряг. При престрелката има и един убит. 

Желязков е в реанимация в тежко състояние, ранен е в корема и гърдите с три куршума. Сред версиите за възникването на стрелбата е спор за управлението на дискотека "Викинг" в Слънчев бряг. 

Около 20:57 часа днес в полицията в Несебър е получен сигнал за престрелка в района на дискотека „Айсберг” в Слънчев бряг, при която са пострадали трима мъже, съобщиха от МВР. Те са откарани в болницата в Бургас. 

Вторият ранен мъж е с по-леки наранявания и няма опасност за живота му. 

Пред "24 часа" дъщерята на Митьо Очите заяви, че баща ѝ е един от простреляните, но е без опасност за живота. Другите двама са били негови охранители. 

Извършва се оглед на местопроизшествието. Задържани са двама мъже, заподозрени за участие в инцидента, като съпричастността им към престрелката е в процес на изясняване. 

Спецчасти на полицията са блокирали Спешното отделение. 30 яки мъже също са пред Бургаската болница, те са налетели на журналистите, но униформените са предотвратили сблъсък. 

Това не е първият атентат срещу Митьо Очите. През ноември 2001 г. съпругата му Тянка Желязкова, брат й Славчо Дерелиев-Рамирес и бодигардът му Николай Бъчваров-Бъчи бяха разкъсани при взрив на жигули с шуменска регистрация, паркирана пред блока на Желязков в Бургас.