OffNews.bg

Полицаи се гаврят с арестант в Ихтиман (видео)

Клипове от полицейския участък в Ихтиман, показващ полицейски произвол със задържан, беше излъчен то bTV. Видеото е изпратено от зрител.

На кадрите се вижда, че полицаи удрят по главата с палка арестуван мъж, който е във видимо неадекватно състояние. 

Той се прави на шофьор, като държи волан, а на главата си носи каска.  

Това е втори такъв клип със същия мъж. На видео, разпространено преди това от телевизията, се вижда как арестантът прави кълба напред на пода на районното. Чува се как полицаите, които са направили записа, се забавляват на поведението му и се смеят.

Мъжът прави челна стойка върху каската, която е на главата му, а зад кадър се чува глас, който го насърчава: "Брейкаджия".

След това мъжът се качва на велосипед и се опитва да го управлява, след което пада на пода, което отново се струва много забавно на полицаите.

От МВР обявиха, че случаят се проверява. 

На брифинг началникът на управлението Лъчезар Колев потвърди, че видеото е от сградата на управлението му. Той уточни, че заснетият мъж е добре известен на МВР и към момента се намирал в Централния софийски затвор.

Той осъди поведението на полицаите.

Шефът на ОДМВР-София Георги Григоров добави, че Районната прокуратура в Ихтиман се е самосезирала по този случай и е образувала проверка.