OffNews.bg

По нареждане на Борисов: Зам. главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП са уволнени

Заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов подадоха оставки по нареждане на премиера Бойко Борисов.

Преди това министър Младен Маринов докладва на премиера за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която бяха задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство.

„Поздравявам Ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“, заяви Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба. Премиерът е казал, че трябва да се действа безкомпромисно към всички.

Министър Маринов добавил, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който министърът да вземе информирано решение. 

По-рано днес на съвместен брифинг главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщиха за акцията на МВР и прокуратура, която е била вчера. Най-висшият чиновник е задържан в момент на получаване на подкуп.