OffNews.bg

Племенник на президента задържан в полицията в Благоевград

Племенник на президента Росен Плевнелиев е бил задържан в полицията в Благоевград, след като бил спрян от пътни полицаи заради нарушение на пътя. 

Информацията беше потвърдена пред OFFNews от говорителя на полицията в Благоевград Йорданка Шаркова. Тя отказа да даде подробности по случая с мотива, че по него е образувана проверка. 

22-годишният Станислав Плевнелиев минал на червен светофар, заради което бил спрян от патрулка на ОДМВР-Благоевград. Полицаите искали да му съставят акт, но след като отказал да го подпише и се възпротивил на служителите, бил отведен в близкото районно управление на полицията. 

Според информация на struma.bg младежът бил арестуван, като му е нанесен и побой. 

Пътните полицаи му казали, че е минал на червен светофар и ще му съставят акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Станислав Плевнелиев започнал да спори с тях, че това не е вярно, тъй като е бил втората от трите спрени коли и когато е минал го е хванал жълт светофар и отказал да подпише акта. Полицаите се изнервили, че младежът им опонира и му казали : „Айде, качвай се в патрулката", но той възразил, че не е престъпник, за да бъде задържан.

Тогава униформените извадили белезниците, сложили ги на ръцете му и подкарали служебната кора към 1 РПУ- Благоевград, а автомобилът на задържания шофьор зарязали на улицата.