OffNews.bg

Над 30 млн. лв. са нужни за ремонт на инфраструктурата във Варна

Над 30 милиона лева са необходими за възстановяване на инфраструктурата във Варненска област. Това показа проверка на областната администрация след пороя на 19-и юни, съобщи БНР.

По 300 комплекта телевизори, хладилници и печки е поискал кметът на район "Аспарухово" от МВР.

Междуведомствена комисия следващата седмица ще даде предписание за язовирите в община Аксаково, каза капитан Станко Станков, секретар на Щаба за защита на населението.

Язовирната стена, преливникът, е разрушен, водата си върви нормално, реката е в коритото си. Язовирите над язовир "Ботево" също контролирано се изпускат, предвид очакваните валежи. Там няма опасност за хора и животни. Долище - по неотложни аварийни работи ще продължат да запълват дупките, да правят улиците проходими и след това ще се прави проект за улиците, за водохващането. Те заявиха, че имат достатъчно техника, справят се.

Всички областни и общински комисии работят, навсякъде се чисти и няма опасност за населението, категоричен бе капитан Станков.

Към момента 120 къщи във варненския квартал „Аспарухово" са евакуирани. В тях живеят над 1000 души, съобщи кметът Иван Портних. Постройките са с конструктивни нарушения или се намират в свлачищни зони. Общо до момента са издадени 132 заповеди за евакуация.