OffNews.bg

Главният секретар на МВР за отвлечения Адриан: Надяваме се да е жив

Надяваме се да е жив. Така главният секретар на МВР Младен Маринов коментира пред Нова тв инцидента с изчезналия син на бизнесмена Тони Златков, който е собственик на една от най-големите автокъщи в София. 25-годишният Адриан изчезна вчера на път за работа, а водещата версия, по която работи МВР, е отвличане.

До момента няма данни някой да се е свързал със семейството на момчето и да иска откуп, стана ясно от обясненията на Маринов.

Маринов повтори изнесената в сряда информация, че сигналът за изчезналия 25-годишен мъж е подаден от баща му около 9.00 часа сутринта на тел. 112. Той обяснил, че е намерил автомобила на сина си, който бил „паркиран странно, с отворени прозорци“. Вътре били документите и личния телефон на Адриан.

„Цяла нощ колегите работиха, включително и колегите от Института по психология на МВР, така че да създадем доверително отношение на родителите към МВР“, поясни Маринов.

По думите му в случая има ситуация със „заложник“, който може да бъде наранен при непремерени действия.

„Родителите наистина са шокирани, труден е контактът с тях, но това е нормално с оглед на ситуацията. Това, което зависи от разследващите полицаи, съвместно под надзора на прокуратурата, ние го извършваме“, каза още главният секретар.

Последно Адриан е разговарял с баща си в дома им преди да тръгне за работа. Маринов отказа да потвърди или отрече дали преди отвличането е имало телефонни обаждания към и от мобилния апарат на изчезналия. Няма свидетели, които да са видели отвличането. Затова МВР призовава всеки, който знае нещо за случая, да се обади, като сигурността му ще бъде гарантирана.

„Бизнесът, който развива бащата, е конфликтен, тъй като техниката, която продава, е много скъпа. Има много конфликти, свързани с тази дейност. Изследваме ги“, поясни Маринов. Той припомни, че през април е имало палеж на автокъщата от длъжници. Щетите от пожара тогава възлизали на над 1 евро, тъй като бизнесът е свързан с продажбата на луксозни автомобили и камиони.

По думите бу собственикът на автокъщата е предоставил пълен списък на всички длъжници, които били „значителна бройка“.

Маринов не смята, че зад случая с отвлечения Адриан има замисъл за дестабилизация на правителството. „Винаги има и конспирации, аз не бих правил такива изводи, още повече, трябва да видим как ще се развият нещата. За мен това е прекалено сложна ситуация“, поясни Маринов.

Главният секретар на МВР смята, че сигурността в страната е на ниво и не може да се говори за връщане на „мутренските години“. „Живяхме във времена, когато наистина беше опасно и тежко за хората да се движат по улиците. Смятам, че България е една стабилна държава. Мога да ви кажа, че в София и страната е спокойно“, каза той.

За bTV бащата на изчезналия Адриан потвърди, че синът му е отвлечен, но не знае какви са мотивите за това. Възможно е похитителите да са се свързали със семейството, но е практика да не се оповестява такава информация, съобщава още bTV.