OffNews.bg

Двама избягаха от затвор в Бургас, след 10 часа ги прибраха отново

Двама мъже избягаха от затворническото общежитие "Житарово" край Бургас, а 10 часа по-късно полицаите ги арестуваха. 

Сигналът за бягството е подаден вчера около 17.00 ч. Бегълците успели да направят дупка в телената ограда на двора на общежитието. Единият от тях е на 23 години от с. Градец. Той излежавал присъда от две години за кражби и грабеж, която е трябвало да приключи след 2 месеца. Другият беглец е на 35 години от Карнобат, който излежавал присъда от три години и осем месеца за кражби. Наказанието му изтича след две години.

След близо 10 часа двамата са спипани на улица „Пеньо Пенев” в бургаския квартал „Рудник”. Те опитали да избягат от полицаите, като оказали съпротива.  

Разследването установило, че змъжете се крили в гористи места, придвижвайки се по безлюдни пътища. Въпреки това обаче са забелязани от местни граждани, които сигнализирали полицейските служители. Извършени са заградителни мероприятия, като на ул. „Пеньо Пенев” в бургаския квартал „Рудник” затворниците са задържани. При проведените разпити е установено, че бягайки двамата мъже имали намерение да стигнат до Слънчев бряг, където се намира семейството на по-младия затворник.