OffNews.bg

Дете шофира автобус, пълен с пътници

Видеоклип, публикуван в неделя следобед, разбуни социалните мрежи. На видеото се вижда автобус на магистрала „Тракия“, а зад волана му е малолетно дете, съобщи Нова телевизия.

То шофира от скута на възрастен мъж. Автобусът е с пловдивска регистрация. 

„На около 50 км от Бургас бяхме засечени в лявата лента от автобуса, който после се прибра в дясна лента”, разказа жена, която е била в автомобил, разминал автобуса.

При изпреварването тя и мъжът ѝ видели, че зад волана е седнало момчето. Шофьорът, който е позволил това, в лявата си ръка държал мобилен телефон.

Видеото в групата "Магистрала Тракия" вече е недостъпно и е изпратено до КАТ Пловдив.

В позиция по инцидента до OFFNews от FlixBus, чиято собственост е автобусът, подчертават, че безопасността на движението е най-важният им приоритет.

Няма да се толерира никакво нарушение на правилата за безопасност, което застрашава пътниците или служителите. Незабавно сме стартирали вътрешно разследване и ще предприемем всички необходими мерки. От самото начало на сътрудничеството ни с местните партньори изискваме високи стандарти за безопасност и качество. Безопасността на пътниците и шофьорите е винаги с най-висок приоритет за нас, пишат от FlixBus.