OffNews.bg

Брутално насилие: Ревнивец разцепи главата на съпругата си, трите им деца мият кръвта от пода

Летният сезон се оказа богат на случаи на брутално домашно насилие. Днес стана ясно, че ревнив съпруг разцепи главата на жена си в село Виница, а трите им деца са били принудени да чистят пода, дивана и леглата от кръвта. 

За случая разказа адвокатът на жертвата Атанас Атанасов от Пловдивската колегия, който е специализиран в дела срещу домашно насилие.

От полицията в Пловдив обясниха пред OFFNews, че случаят е от 30 юли. Тогава лекари в Спешното отделение подали сигнал, че при тях е постъпила жена, докарана от съпруга си, с рана на главата. Пристигналите на място полицаи снели обяснения и от пострадалата, и от мъжа. 

На нападателя е съставен протокол, но не е задържан, тъй като към онзи момент пострадалата не искала да подаде сигнал срещу него. На 31 юли от полицията образували преписка и е започната работа по случая. Оттам допълниха и че към момента мъжът не е арестуван. 

Мъжът се прибрал от работа по обяд и макар домът им да бил подреден, а обядът – приготвен, той се подразнил, че жена му си гледа телефона.

Вдигнал огромен скандал, минал зад гърба й и я ударил по главата с тежък предмет. Отворила се близо 6 см рана, текнала кръв и децата били принудени сами да я изчистят.

След удара жената часове наред била в безсъзнание и се свестила чак в болницата в Първомай. Лекарите там оказали първа помощ, но преценили, че животът й е в опасност и я транспортирали в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където близо седмица медиците се борили за нея.

Състоянието й било усложнено заради хронична хипертония и анемия.

Многодетната майка е с пет шева на главата, има и загуба на паметта. Въпреки това заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че става дума за „лека телесна повреда“.

За пострадалата жена се грижат роднините й, тъй като и след посегателството съпругът й не спрял да я заплашва.

„Живее в постоянен страх и ужас и се притеснява от нов побой“, коментира адвокат Атанас Атанасов.

По думите му страховете й от саморазправа са основателни, тъй като преди години, докато съпрузите работели в Гърция, мъжът отново пребил жена си, а тамошните власти взели адекватни мерки.

На 8 август т. г. Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна защита на жената. Постановени са мерки за закрила на пострадалата. За извършеното престъпление законът предвижда до 3 години лишаване от свобода. 

От съда отказаха информация по случая пред OFFNews.