OffNews.bg

Не познавам Стефан и Марин Димитрови, твърди Василев

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш финансов министър Асен Василев твърди, че не познава обвинените в контрабанда Марин и Стефан Димитрови, предаде БНР.

Василев заяви, че не познава и издирвания Никола Николов, известен като Паскал. По думите му познава единствено арестуваната бивша директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова. Според него в момента тече "един сравнително пошъл политически фарс":

"Той цели да каже: "Всичките са маскари" и да измести разговора в идващите избори от това кой какво може да направи най-добре за българските граждани, така че те да живеят по добре и да се върнем в разговора, че всички са маскари. Господин Тончев каза точно това – че е имал информация, но не я е предоставил", каза Асен Василев след изслушването на шефа на ДАНС в парламента. 

На заседанието на временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" бяха изслушани председателят на ДАНС Пламен Тончев и служебният министър на финансите Людмила Петкова.

Тончев обяви, че бившият главен секретар на МВР Живко Коцев запознавал Стефан Димитров с областни директори в страната и го представял като бизнесмен, който внася стоки. По думите му Коцев е казвал, че прави услуга на Бойко Рашков, а обвинените за контрабанда имали влияние по всички нива в МВР.