Зрелищен арест на автокрадец с прякора ''Руснака'' в София

"Руснака" пробвал да избяга през терасата при задържането си

OFFNews 15 август 2023 в 12:26 3705 2

СДВР и групата

Снимка БГНЕС/Антон Станков

СДВР и групата "Кобра" задържаха в столичния кв. "Банишора" известен автокрадец, познат с прозвището Руснака

Столичната полиция задържа криминално проявен 46-годишен мъж за кражба на автомобил. Той беше изведен пред медиите от адреса, на който е арестуван.

Мъжът се е опитал да избяга през терасата по време на задържането. В края на април той отново е бил задържан за същото престъпление и му е постановена парична гаранция.

"Определяме го като сериозен контингент, който влияе на средата за сигурност по линия престъпления, свързани с моторни превозни средства. В края месец февруари той излезе от Централния софийски затвор след изтърпяна присъда от девет месеца за наркотици, съобщи Николай Пелтеков, началник сектор "Престъпления свързани с МПС", предаде БТА.

На територията на София работят около 12 и 15 групи за противозаконно отнемане на МПС, уточнват от МВР. Някои от тях са по-активни, други извършват престъпления по-рядко, коментира още полицаят.

"От началото на годината са проведени няколко спецоперации срещу кражбата на автомобили в София. Задържани са 15 души – някои от тях са в следствения арест, а други са на свобода с по-леки мерки, като парична гаранция и подписка. Те са членове на осем различни групи, "работещи" на територията на София", каза още Николай Пелтеков.

Той съобщи, че на база работата на МВР се забелязва спад на кражбите на коли в София, в сравнение с 2022 г., като до момента има спад от 6%. От два месеца насам спадът на тези престъпления е 34%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

15.08 2023 в 21:57

непопулярен прякор му изигра лоша услуга

да беше седял във Варна...

11024

1

Комита

15.08 2023 в 16:55

Те всички с позивна „Руснака“ са крадци и боклици!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки