Жители на Крушевец с блокада срещу съда, пуснал граничаря на свобода

OFFNews 22 септември 2014 в 08:05 5106 3

Снимка Булфото

Жители на с. Крушевец тази сутрин блокираха главния пътя Малко Търново - Бургас в знак на протест срещу съда, който в петък пусна под домашен арест граничния полицай, който уби 11-месечно бебе.

Оскърбените близки и съседи на семейството на малката Красимира заявиха пред Нова тв, че блокадата им ще продължи, докато граничарят Костадин Стоянов не получи справедлива присъда и не бъде върнат в ареста.

На връщане от служебно парти 36-годишният мъж уби на място 11-месечната Красимира, оставена от майка й в бебешката количка пред магазин в селото. Той качи автомобила си на тротоара, където премаза количката и бебето.

В съда Стоянов обвини автомобила си за тежкия инцидент. "Не знам какво се случи, може би техническа неизправност, колата тръгна наляво", каза граничарят пред Бургаския апелативен съд на 19 септември.

Според кръвната проба, взета без свидетели, съдържанието на алкохол в кръвта на Костадин Стоянов при инцидента е било 0,3 промила (под законовия максимум), а не отчетените от дрегера 0,63 промила. Пробата бе взета след като колеги на Стоянов се опитаха да му "помогнат" и му купиха кисело мляко, за да да изтрезнее по-бързо.

Блокадата на пътя е безсрочна.

Починало е невинно дете, убито на тротоара. Той е убиец и без алкохол, искам справедлив процес и присъда - време е да се покаже, че законите важат за всички, без значение полицай ли си, политик ли си, коментира един от протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!