Граничарят, убил бебе: Пуснете ме, имам болен черен дроб

OFFNews 14 септември 2014 в 14:26 10722 8

Снимка Румен Раканов/Булфото

Колата на граничния полицай, блъснала бебето

Граничният полицай, прегазил 11-месечно бебе в село Крушевец, поиска да го пуснат от ареста, защото има болен черен дроб.

„Съжалявам за това, което се случи, не е било умишлено. Не трябва да оставам в ареста, защото се налага да се грижа за семейството си“, заяви Костадин Стоянов, цитиран от „Труд“.

Стоянов обясни, че има увеличен черен дроб, заради което пиел лекарства. Той много рядко употребявал алкохол, но в нощта преди инцидента бил на рожден ден на колега в Малко Търново, където изпил 500 грама бяло вино.

Според прокурора Димо Маджаров обаче през 2004 г. Стоянов е хванат да шофира след употреба на алкохол, като има и няколко акта за каране с превишена скорост.

Съдът в Бургас взе решение Костадин Стоянов да остане в ареста.

На 11 септември сутринта 36-годишният Костадин Стоянов блъсна с личния си автомобил количка с дете на улица в село Крушевец, Бургаска област. От удара 11-месечната Красимира почина на място.

Тестът с дрегер веднага след инцидента показа 0,63 промила алкохол в кръвта, но се оказа, че колеги на граничния полицай са му купили кисело мляко, за да изтрезнее по-бързо.

Кръвната проба е показала 0,3 промила, но тя е взета два часа след инцидента. Пробата от урината пък е показала 0,43 промила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!