Жена пропадна в 4-метрова шахта в центъра на София (допълнена)

OFFNews 13 октомври 2023 в 16:59 5928 1

инцидент

Снимка Архив

Инцидент в центъра на София.

Жена падна в четириметрова шахта в центъра на София и пострада зле.

Инцидентът е станал на кръстовището на бул. "Дондуков" и ул. "Веслец" в центъра на столицата.

Сигналът е подаден в 15.19 ч.

Според Нова тв пострадалата е служителка на банка в близост до мястото на инцидента и е на 61 г. Жената е извадена и е откарана в болница "Св. Анна". Тя е получила множество травми - фрактури на гръден кош и крак, комоцио и избити зъби. Настанена е в реанимацията на болницата.

Шахтата се намира до стара кооперация и е била използвана за доставка на дърва и въглища за отопление през миналия век.

От Столичната община съобщиха, че след получаване на сигнала на мястото са изпратени екипи на аварийната дирекция и на строителния контрол. Проверката установила, че капакът на съоръжението, обслужващо сутерена на частна сграда, е бил компрометиран. Поддържането на шахтите е задължение на живеещите в съответната сграда, заради което на етажната собственост ще бъде съставен акт. Извършването на постоянни проверки и издаването на предписания е задължение на районната администрация, в конкретния случай - на район „Оборище“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

1

Октим

13.10 2023 в 17:47

Беше въпрос на време! Знам я тази 100-годишна повредена тенекия за капак вдясно от спирката на трамвая на ъгъла и просто нямаше начин някой някога да не пострада ... Лошото е, че наоколо има още много такива, но след като от десетилетия насам само селяндури и провинциалисти изпълняват длъжността кмет на столица ... подобни “капани“ никога няма да бъдат оправени!!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика