Защо охранители бият пияни момчета, без да имат право? - "Мерки за респект"

OFFNews 30 януари 2017 в 08:20 11976 4

Защо охранители на заведение за бързо хранене в центъра на София си позволяват да бият две момчета, които са били пияни и дрогирани в заведението? Действието се развива пред НДК, а видеото за побоя е пуснато в социалната мрежа. Видеото е заснето от жена, преминаваща с автомобила си покрай мястото, което тя по-късно е качила във Фейсбук. Кадрите показват как униформен удря и души младия мъж. Отговорът на охранителната фирма: Момчетата са пречили на хората в ресторанта, заспали са на масата, персоналът вика охраната на заведенито, която ги извежда навън.

Пред Нова телевизия от охранителната фирма коментираха, че не са извикали полиция, а са се справили сами с момчетата, тъй като полицията щяла да дойде "постфактум".

На въпрос имат ли право да бият момчетата и защо охранителят "замахва" срещу момчето, от охранителната фирма отговарят, че "замахването" са мерки за респек. Освен това едно от битите момчета си бръкнало в джоба, а от това не се знаело какво ще последва. От фирмата уточняват, че момчетата не са били с вързани ръце, докато ги бият, както се твърдеше.

Директорът на 4-то районно в София Теменужка Капчина добави, че двете момчета са с криминални досиета, но дори и да са пречили на посетителите или персонала на заведението, охраната няма право да ги бие, а трябва да извика полиция.

Капчина уточни, че сигналът за побоя е получен в МВР около 14.15 от едно от битите момчета, което казва, че над него е извършен побой. Когато полицията отива на мястото, там вече има линейка, а лекарят казва, че е прегледал битото момче и няма данни за насилие, нито данни за хоспитализация.

След това двете момчета са били поканени да дадат показания в полицията. По данни на МВР те са били във видимо неадекватно състояние, под влияние на алкохол и упойващи вещества. Момчетата обаче и досега не са се явили в Районното. По случая полицията е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за побой над охранителите, макар във видеоклипа ясно да се вижда кои са лицата, които бият двете пияни момчета, без да имат права за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12302

3

Българофил

30.01 2017 в 11:24

Напълно подкрепям подобни мерки срещу подобни дрогирани лекета. Утре ще се качат в такова състояние на кола и ще прегазят някого, дали ще се вдига врява в тяхна защита тогава? Аман от глупости и търсене на теле под всеки вол.

42249

2

Denis Rizanov

30.01 2017 в 10:37

Смешен плач.
Както написах и под първата новина за случката:
"Между тях и персонала възникнал спор. Младежите отказали да напуснат заведението, затова служител повикал охраняващата частна фирма с паник бутон.
Младежите били с неадекватно поведение. Те отказали да подадат жалба, както и да бъдат прегледани от медицинския екип, съобщиха от МВР.

Малко са ги били охранителите значи."
Сега ще повторя: Не е трябвало да ги пускат, а да ги задържат до идване на полицията. Да им вземат кръвни проби и да ги осъдят на едно 100-150хил. за уронване на доброто име, да нарушаване на реда, за посягане на персонал, за щети по заведението. Отделно персонала да повдигне граждански искове!
Ето това е трябвало да стане. ДА ги осъдят по бързата процедура. А те какво - разминали се с по един шамар и шут в задните части!
Ей затова все повече хора ще питат:
"Родриго Дутерте ли искате?"