Заловиха пернишки автокрадци супер професионалисти

OFFNews 26 август 2016 в 13:35 7713 3

Снимка МВР- Бургас

Полицията в Бургас залови двама гастролиращи по морето автокрадци супер професионалисти от Перник. Престъпният дует е събирал части и вещи от коли предимно от висок клас, паркирани на територията на общините Царево, Приморско и Созопол.

Пернишките автоджамбази са били заловени около 02.30 ч. във вторник в Китен. По време ареста двамата са сваляли необходимите им части от автомобил “БМВ 525”.

За 28-годишния К. Г. и 26-годишния Д. Ж. се предполага, че са извършители и на множество автокражби в София.

От МВР Бургас подчертават, че мрадежите проявявали "изключителен професионализъм" когато отваряли купетата на различни леки автомобили, спрени на паркинги в курортните селища, или в близост до плажни ивици по Черноморието.

За К.Г. и Д.Ж. категорично е доказано, че са извършители десет кражби на територията на община Приморско, две кражби в Созопол, една кражба в Царево и една кражба на части и вещи от кола, паркирана на територията, обслужвана от Пето Районно управление - Бургас.

В квартирата в Приморско, ползвана от двамата, са намерени и иззети част от откраднатите вещи. Освен това при претърсвания в домовете на К. Г. и Д. Ж. в Перник, като са намерени и иззети фарове на скъпи автомобили, въздушни възглавници, волани, навигации, двигатели на различни автомобили със заличени номера и др.

В гараж в миньорския град е намерен и “Фолксваген Голф 4”, откраднат в столицата.

Автокрадците се придвижвали с “Фиат Добло”, с транзитен номер. Предпочитали да свалят фаровете на скъпи автомобили, сред които марките „БМВ”, „Фолксваген”, „Ауди” и „Порше”.

До момента са намерени и иззети общо 26 комплекта фарове, от които 11 за „БМВ”, 11 – за „Фолксваген” (повечето за модел „Таурег”), два за „Волво” и два – за „Ауди”. Сред намерените предмети са и са шест въздушни възглавници за „БМВ”, шест за „Фолксваген” и три за „Ауди”.

В списъка с вещите са и пет управления за климатроник за „Фолксваген”, три за „БМВ” и две за „Ауди”, пет DVD плейъра за „БМВ”, цял комплекс лайсни с вградени парктроници за „Мерцедес S класа”, два комплекта модули за климатроник за „БМВ”, километражи, двигател за „БМВ”, два волана за „Ауди” и четири странични огледала.

По данни на потърпевшите собственици комплект фарове за БМВ 5-а серия като нови струват около 3200 лева, а на старо се намирал  за 1200 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14057

2

morkoff

26.08 2016 в 15:38

Егати професионалистите, че аз повече части имам в гаража.