Залят е пътят за Созопол край Атия

OFFNews 05 септември 2014 в 14:03 2834 0

Проливният дъжд в Бургас доведе до задръстване на изхода на града в посока Созопол, съобщиха за OFFNews пътуващи за събора на OFFRoad-Bulgaria в Приморско. 

Пътят в района около Атия е залят напълно и в двете посоки - от и към Бургас, са се образували километрични задръствания.

От МВР съобщиха, че отсечката от главния път Бургас – Созопол е затворена от кв. "Крайморие" до Черноморец. Причината е придошлият речен поток в района на парк "Росенец". Образувала се е двуметрова непреодолима водна преграда, в който попада и четирите ленти от главния път.

Движението в двете посоки е блокирано, като е образувана автомобилна колона от и за Бургас. Автомобилите от Бургас за Созопол се връщат обратно, но могат да изберат обходен маршрут с. Маринка – с. Ясна поляна – Приморско – Созопол.

Автомобилите в обратна посока от Созопол към Бургас се спират на разклона за Черноморец и се връщат обратно.

Към момента един противопожарен автомобил от РСПБЗН – Созопол отводнява на място, като се очаква във възможно най-скоро време трафикът да се възстанови в нормален ритъм.  

Заради дъждовете на остров Света Анастасия бяха блокирани 50 души. Хората не можаха да напуснат острова заради силния вятър и обилните валежи.

Около 50 са сигналите за наводнени улици, подземия, частни домове и търговски обекти в Бургас и ситуацията в града е драматична, съобщи за Радио „Фокус” – Бургас Николай Николаев, началник група „Оперативен център” в Областно управление. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!