Закриват центъра за настаняване на пострадали от наводнението в Добрич

OFFNews 25 юни 2014 в 13:37 1985 0

С отмяната на бедственото положение се закрива Кризисният център в зала "Добротица" в Добрич, тъй като се приема, че е отпаднала кризисната ситуация, наложила неговото разкриване, обясни главният секретар на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов.

Там бедстващите семейства имаха осигурени легла, чаршафи, възглавници, завивки, закуска, обяд и вечеря, минерална вода.

Настанените там добричлии, пострадали при наводнението, ще могат и тази нощ да пренощуват там. Предупредени са, че до утре сутринта трябва да имат вариант къде да се преместят при близки или познати, обясни секретарят на Общината Румен Русев.

Могат да подадат и документи за настаняване в общинско жилище, добави той.

Сумата, която е събрана от Българския червен кръст в помощ на пострадалите от наводненията в страната, надминава 450 хил. лева, съобщи за „Фокус” генералният директор на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров.

„Усилията ни са насочени повече към Добрич, където има нужда от храна, вода, човешка съпричастност. Все още идват изключително много доброволци, които се организират – става въпрос не само за доброволци от БЧК, а хора от други неправителствени организации”, обясни Григоров. Ръководството на Българския червен кръст изказва благодарност на всички, които са направили и правят дарения, към корпоративният бизнес, който се включват изключително активно и най-вече към всички доброволци, които показаха една голяма съпричастност.

БЧК призовава гражданите да се включат в кампанията, която има за цел да подкрепи и подпомогне всички засегнати от наводненията в страната като изпратят празен смс на номер 1466, който е на стойност 1 лев.

По-рано днес от общината в Добрич съобщиха, че има необходимост от хигиенизирани и опаковани постелки, завивки, хавлии, перилни препарати и консумативи за лична хигиена. За да не се затруднява целия процес по приемане и раздаване на храните, се приемат хранителни продукти за трайна пряка консумация. Община град Добрич съобщи за всички дарители, които имат желание да помогнат на Добрич и пострадалите хора, че в склада на БЧК в село Победа няма необходимост от стари дрехи. Община град Добрич изказва благодарност на всички дарители и доброволци, които не пожалиха сили и енергия, за да помогнат в този тежък момент за жителите на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!