Задържаният за убийството на приятелката си в Пазарджишко я застрелял със самоделна пушка

Тестът му за алкохол отчел 1,3 промила

OFFNews 19 декември 2023 в 14:46 2110 1

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

39-годишен мъж е задържан за убийството на приятелката си в село Симеоновец. Жената е убита с незаконна самоделна гладкоцевна пушка, съобщиха на брифинг от прокуратурата в Пазарджик. 

Сигнал е подаден от снахата на убитата в понеделник в 19:10 ч. При пристигането на екипите на полицията и „Спешна помощ" е открита 42-годишната жена, простреляна в главата. 

Не е имало преки свидетели на убийството. 

Периметърът около селото бил блокиран, тъй като извършителят се укрил за кратко. 

Жената е живяла преди години с арестувания на семейни начала. Двамата са работили във Франция, но са се събрали отново преди няколко месеца. През септември отново са се разделили. Предполагаемият мотив за убийството е битов.

Извършителят сам е посочил къде е скрил пушката – в раница, захвърлена под контейнер за боклук и намерена между селата Симеоновец и Семчиново. В нея освен пушката имало и 4 патрона 12-ти калибър.

Мъжът не е криминално проявен. Направени са му тестове за употреба на алкохол и наркотици, като алкохолната му проба отчела 1,32 промила.

Жертвата не е подавала сигнали за домашно насилие.

Предстои на 39-годишния мъж да бъдат повдигнати две обвинения - за умишлено убийство и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки