Задържаха непълнолетния убиец в Кърджали

OFFNews 09 февруари 2016 в 08:53 3189 4

17-годишният младеж, който се издирваше за убийството на 30-годишен мъж в центъра на Кърджали, е арестуван тази нощ, съобщи Окръжната прокуратура, цитирана от бТВ. Момчето е задържано за 24 часа и днес ще бъде разпитано.

В понеделник ученикът и 30-годишният Ахмед Махмуд се срещат случайно до кърджалийски пазар. Между фамилиите на двамата има стара вражда заради открадната булка - братовчедката на момчето. Бързо се стига до юмручен бой, като 17-годишният вади пистолет и от упор прострелва мъжа. Той умира на път за болницата.

Наложи се лечебното заведение да бъде охранявано от жандармерия, тъй като много от близките на убития се събраха в района.

„Близките на Махмуд скърбят за него, както и цялото село”, каза кметът на Петлино, откъдето е фатално простреляният. Ахмед Исмаил призна, че е чувал, че племенникът на Махмуд е отвлякъл някакво момиче, но не знае подробности. „Цялата фамилия на Махмуд са добри хора, от 20 години живеят в Петлино”, каза още той. По думите му убитият оставя жена и две деца – на 3 и на 5 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови