Задържаха мъж, нанесъл побой на лекар в София

OFFNews 16 април 2020 в 10:23 1539 0

Мъж е задържан за 72 часа, след като е нанасъл побой на лекар от Спешна помощ в София, съобщава прокуратурата. 

Инцидентът е станал на ул. „Граф Игнатиев“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, където чрез нанасяне на удари с ръка по лицето задържаният е причинил телесна повреда на лекаря. Той е с  множество кръвонасядания и разкъсно-контузни рани.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че побойникът е Румен Т., на 53 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, повдигнато му е обвинение.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурорът е постановил задържане на обвиняемия до 72 часа, след изтичането на които ще бъде внесено искане за „задържане под стража“. 

Междувременно от Българския лекарски съюз призоваха спрямо виновника да бъде приложена цялата строгост на закона.

"Да удариш лекар в тези времена е непростим грях! Българският лекарски съюз е потресен от случилото се със спешния медик от София и изразява безприкословната си подкрепа към него и всички негови колеги. Недопустимо е, този който се грижи за здравето на хората и се бори за спасяването на човешки живот, да става заложник на собственото си призвание", написаха в изявление от съсловната организация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови