Задържаха бус с 20 мигранти в Перник, шофьорът опита да избяга (допълнена)

Втора група със 37 мигранти е заловена между Брезник и Перник

OFFNews 04 май 2023 в 14:32 1789 0

Полиция

Снимка БГНЕС/архив

Мигрантите най-вероятно са от афганистански произход

Двайсет мигранти са задържани в Перник преди обяд, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов, цитиран от БТА.

Те са открити в бус на територията на квартал "Изток" в близост до пътен възел "Даскалово". Алексов допълни, че мигрантите най-вероятно са от афганистански произход и целта е била те да бъдат изведени от страната.

Предприети са процесуално-следствени действия с цел установяване възрастта на задържаните. Проверява се дали те разполагат с документи за самоличност и се събира информация около транспортирането им.

Шофьорът, който е превозвал мигрантите, е от Русе. При залавянето той е изоставил буса с мигрантите и е избягал по посока жп линията. След кратко преследване, мъжът е задържан и отведен за разпит със заповед за задържане за срок до 24 ч. , каза още Алексов.

Няколко часа по-късно е заловена втора група със 37 нелегални мигранти. 

Те са заловени на второкласния път II-63 в отсечката между градовете Брезник и Перник. Т

Мигрантите са от афганистански произход и са превозвани с бус. Превозното средство е спряно за проверка от полицията в началото на пернишкото село Мещица. Превозното средство е пътувало в посока Перник. Към момента се установява самоличността на лицата и се водят процесуално-следствени действия, уточниха от пресцентъра на ОДМВР - Перник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови