Задържаха 19-годишна за измами с онлайн продажби

OFFNews 16 март 2018 в 08:20 6667 0

19-годишната Х.В. от Бургас, която мамела с онлайн продажби, е задържана от полицията, съобщиха от МВР в областния град. 

Измамничката публикувала в интернет обяви за продажба на стоки, след което изпращала на клиентите продукти без стойност, които нямат нищо общо с поръчаните и платени. Младата жена е направила пълни самопризнания.

Тя ползвала няколко сайта за интернет търговия с вещи – втора употреба, като публикувала обяви за продукти на специален режим, с което се избягва опцията « преглед и тест». На обявите се отзовавали различни хора, единият от които получил пратка, чието съдържание далеч се разминавало с промотираното. Той алармирал служителите от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, които своевременно предприели действия по установяване самоличността на извършителката на измамата и след множество процесуално-следствени и оперативни мероприятия локализирали 19 годишната бургазлийка. Същата е задържана за срок от 24 часа, като в обитаваното от нея жилище, разположено в ж.к. Меден Рудник, са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че преди месец бяха установени други двама извършители на неправомерни транзакции в интернет-пространството, които чрез използването на данни от банкови карти, осъществяваха залози в интернет-сайтове. И по двата случая бяха образувани досъдебни производства. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови