Взрив в ТЕЦ на Христо Ковачки, един пострада

OFFNews 14 януари 2016 в 12:51 4187 2

тец-Русе
Тепърва ще се изясняват причините за взрива в ТЕЦ-Русе

Тръба се е взривила днес в ТЕЦ-Русе. По информация от Центъра за спешна медицинска помощ има един пострадал, на място е изпратена линейка да се погрижи за него. Тецът е собственост на бизнесмена Христо Ковачки.  Той контролира и топлофикациите в Бургас, Сливен, Враца, Велико Търново и Габрово.

След инцидента лекарите са установили, че 55-годишен мъж е хвърлен от взривната вълна, в резултат на което е ударил главата и гръдния си кош. Засега е ясно, че е с комоцио, допълнително ще се изяснява състоянието му. Няма данни за опасност за живота му.

На мястото на инцидента не са изпратени и екипи на РС "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе, тъй като това не е необходимо, каза директорът на службата комисар Димитър Павлов. Става дума за технологична авария, с която могат да се справят специалистите от топлоцентралата, уверили са го те. Няма опасност от усложняване на обстановката, успокои комисар Павлов.

Според директора на дирекция "Инспекция по труда" - Русе Ирена Николаева инцидентът е станал в 10.50 ч., от МВР са я уверили, че районът е отцепен. Изпратени са трудови инспектори, които да се запознаят със случая и причините за инцидента на място.

От началото на тази година тецът експериментира с изгаряне на слънчогледови обелки, което е първи опит в страната. Люспите се подават към котлите през мелничните системи, които подготвят горивото въглища за изгаряне. Тази биомаса постъпва заедно с въглищата в нея, смила се и вече като прах влиза за горене в котлите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!