Влак дерайлира край с. Подкова заради паднала скала

OFFNews Последна промяна на 14 декември 2021 в 11:29 854 0

Влакова мотриса дерайлира в района на момчилградското село Подкова заради паднала на релсите скална маса. Екипи на пожарната вече разчистват линията.

Няма пострадали хора, съобщи областният управител на Кърджали Даниел Делчев, цитиран от БНР. Той определи като тежка ситуацията в района след обилните дъждове. От тази сутрин 6 населени места са без ток заради повреди по електропреносната мрежа. През цялата изминала нощ е имало проблеми с тока.

"Проблеми с електрозахранването има и в Черноочене, Паничково, Комунига и в Железник. Проблемите се дължат най-вече на силния вятър и на тежкия мокър сняг. В района на Ардино на места снегът е 30 см. Има много паднали дървета, които явно са оказали влияние на далекопроводите", коментира Делчев.

И днес без вода са 4 села, след като придошлата река Върбица наводни помпена станция.

"Надяваме се, че днес подсушаването на помпените агрегати и ремонта на електрическото табло ще бъдат завършени, за да може да бъде възстановено водоподаването в тези райони", допълни областният управител.

Кметовете могат да разчитат на помощ от държавата, увери той.

"Надявам се днес до края на деня да бъдат обходени всички проблемни места, да бъдат подготвени тези доклади, за да можем максимално бързо да ги внесем в междуведомствената комисия. Имам уверението на министър Рашков, който е неин председател, и на гл. комисар Николов, че максимално бързо ще бъдат разгледани тези докладни записки, за да може да получат съответните общини финансова помощ", коментира още Даниел Делчев.

Заради снеговалеж по високите места са въведени ограничения за движение по част от пътната мрежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови