Версията на Расате: Той ме нападна, мене ме арестуваха

Какъв счупен крак, видях го след това да стои на улицата. Всеки може да си извади фалшиво медицинско, негодува националистът

OFFNews 14 януари 2016 в 08:55 6040 14

Расате: Има хора, които си мислят, че известните могат да са им боксова круша

В тази държава някои хора може би си мислят, че един човек, когато е обществено популярен, те могат да го използват на улицата за боксова круша и той няма да им отвърне. Аз обаче не съм такъв човек. Аз препоръчвам и всички останали хора, които бъдат нападнати на улицата, да се защитават, а не да свеждат глава надолу или да гледат в обратната посока. 

Така бившият председател на БНС Боян Расате обясни пред Нова тв инцидента, заради който беше арестуван. Според МВР инцидентът станал около 21.00 часа в сряда. Тогава Расате се спречкал с мъж на 57 години, като поводът е било кучето на мъжа.

Расате е арестуван на следващия ден сутринта от дома му, а по-късно пуснат под гаранция 1500 лв.

Расате обясни, че от години този неговият съсед се опитвал да го провокира. "Имаме непрекъснато размяна на реплики защо аз минавам по този тротоар, защо не минавам по другия тротоар", каза той. Причината за конфликта били две кучета, които съседът гледа в двора си. Когато Расате разхождал своето, минавал оттам и другите две кучета се нахвърлили. "Това е повод този човек да ме предупреждава месеци наред да сменя маршрута", обясни Расате. 

По думите му информацията, че мъжът е със счупен крак, не е вярна. Той лично го видял след инцидента на улицата да разговаря с хора от махалата. По думите му това е причината мъжът да не иска да говори пред медиите. "Човек със счупен глезен не може да стои прав на улицата и да коментира какво се е случило. Искам да кажа, че в тази държава медицински свидетелства се изваждат така, както се изваждат други фалшиви документи. Искам да кажа, че той ме нападна, мен ме арестуваха", каза той. 

"Човекът излиза от един близък магазин и започва да ме заплашва и казва в пряк текст: Аз тебе те предупредих повече да не минаваш повече по този тротоар. Проблемът е, че човекът очевидно, че не е луд, защото ме познава и би трябвало да знае, че когато някой ме нападне на улицата аз отвръщам. Човекът много добре ме познава, защото 10 минути ми обяснява как не се страхува от мен и щял да ме убие. 10 минути аз се опитвам да изляза от тази ситуация и този конфликт, до момента до който този човек рита моето куче", разказа Расате. И допълни, че веднага е последвал удар от мъжа в лицето му. Той обаче успял да се отдръпне и ударът поразил ухото му. Последвали други удари и тогава Расате се защитил. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!