Варненец стреля с въздушна пушка по полицаи

OFFNews 03 май 2023 в 10:34 1792 0

полицаи

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Мъжът няма предишни криминални прояви

50-годишен варненец е задържан, след като е стрелян в пневматична пушка срещу полицаи, отзовали се на битов скандал, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

Около обяд в понеделник полицаите посетили адрес след подаден сигнал за скандал, но се сблъскали с явна съпротива от страна на мъжа.

"Получихме сигнал за битов скандал. Още при слизането от автомобила лицето, което се намираше на терасата, възпроизведе няколко изстрела по нас, успяхме да се скрием. Мъжът излезе от къщата в двора, в ръцете си имаше пушка и лопата. Насочи пушката директно към нас, което наложи използването на оръжие със стоп патрони, извади нож и се опита да го използва", разказа младши инспектор Руслан Проданов пред БНТ. 

По думите му еди от колегите му е със счупена ръка, а самият той е с леко нараняване на дланта.

"Мъжът е задържан за 72 часа. Ще се извършват експертизи. Лицето няма предходни прояви, не е криминално проявен, имал е големи семейни проблеми, прекарал е 2 тежки заболявания, за които е взимал силни медикаменти, медицинско лице може да каже как са му се отразили", допълни Явор Колев, началник на Пето районно управление-Варна.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх