Въоръжен мъж ограби учителка в детска градина пред очите на деца

OFFNews 20 октомври 2015 в 19:47 5778 1

Въоръжен обир е извършен посред бял ден в столична детска градина, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът се разиграл в късния следобед в понеделник в детска градина „Вълшебство" в квартал „Павлово", когато непознат мъж извадил нож пред погледа на десет деца и тяхната учителка.

Крадецът се промъкнал незабелязан в детското заведение и се скрил във физкултурния салон. Малко след него там влязла групата по латино танци - 10 деца и тяхната учителка. Жената забелязала престъпника, скрит зад завесите, и между двамата започнала борба. Мъжът я заплашил с нож и побегнал с дамската чанта на учителката.

Чувайки писъците на жената, останалите учителки се заключили с децата по стаите до пристигане на полицията.

Нападнатата учителка все още е в шок от случилото се. Извършителят на престъплението все още се издирва, съобщиха от 6-то РПУ.

В градината няма жива охрана. Единствената защита е входната врата, която се отваря с код. С него разполага както персоналът, така и родителите. Обири обаче е имало и друг път.

От Столичната община обясниха, че има пропуски в охраната. В конкретния случай една от учителките е оставила външната врата отключена. В градината има осигурено видеонаблюдение, а кадрите от камерите вече са предадени на полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови