Външно призова за наказания за убийците на украинските демонстранти

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2014 в 20:44 5633 3

Министерството на външните работи
Министерството на външните работи

Българското министерство на външните работи изрази „сериозна загриженост във връзка с ескалацията на напрежението в Украйна и сведенията за тежки сблъсъци между демонстриращи граждани и правоохранителните органи в Киев, довели до смъртни случаи и голям брой ранени и пострадали“.

Очакваме пълно и обективно разследване и наказание за виновните за смъртта на демонстранти. Изказваме съжаление, че не беше взет под внимание призивът на европейските външни министри от 20 януари, властите в Киев да приведат приетите рестриктивни закони в съзвучие с международните норми, както и всички страни - към диалог и разрешаване на настоящата политическа криза с мирни средства, посочват от МВнР.

Външно призовава правителството на Украйна „да зачита основните права на гражданите – свободно изразяване, свобода на медиите и правото на провеждане на събрания“ и приканва „опозиционните сили към сдържаност и умереност в действията“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.01 2014 в 12:30

То е ясно кои са стреляли ."Qui prodest?" - "Кого ползва?"... ами не легитимните власти, те нямат никакъв интерес да си усложняват положението, евентуално даже и с ембарго. Не и тези, в които са стреляли снайперистите. Ползва тези, които искат в Украйна да има траен хаос.Те добре знаеха, че няма да стане асоциирането, защото това значи да се съсипе икономиката на страната, пък и показаха, че реално не държат на това - като отказаха да си развържат кесиите.Любопитен факт за самостоятелно мислене: навсякъде, където се проведоха "революциите на соросовия юмрук" имаше и такъв момент от сценария-убийство на демонстранти от "неизвестни снайперисти", а после, естествено, всичко се приписваше в медиите на "международната общност" на "кървавите деспотични режими". После обикновено има санкции, мелодраматични филми, протести на министерства /нашите жаби вече си протегнаха краката за подковаване като вола/...и хаос, трайно разсипване на съответните страни. Слава Богу , у нас тоя път ни се размина.

22.01 2014 в 22:12

Ти какви други действия очкваш? Да оглави чуждестранния легион и да нападне Беркут ли?

22.01 2014 в 20:54

На приказки добре. А ще има ли други деиствия на МВнР?