В училището, където почина 11-годишно момиче, нямало лекар

ОFFNews 25 февруари 2017 в 08:33 19891 5

В столичното 52 ОУ, където вчера почина 11-годишно момиче, е нямало лекар по време на инцидента, а учителите са чакали половин час пристигането на линейка, разказаха пред Нова телевизия класната ръководителка и директорът на училището.

Инцидентът се случил около 14:30 ч, след когато децата се прибрали в класната стая, по време на организационно междучастие, обясни учителката Ваня Блъскова. Починалото момиче се скарало с неин съученик, който я ритнал в корема. Нямало обаче индикации, че момичето е пострадало сериозно, затова преподавателката говорила с виновното момче и часът продължил. 

Чак около 16:30 ч. учителката забелязала, че момичето няма настроение, попитала я дали всичко наред и тогава пострадалата споделила, че има болки в корема. Класната ръководителка я завела към лекарския кабинет, където нямало никой. Последвал припадък, при който момичето се ударило в радиатор, след което се обадили на спешна помощ. 

Медицинската сестра в училището работи до 16:15 ч., каза директорът Данко Калапиш, който обясни това с проблем в системата. Повиканата линейка се забавила около 30 минути, а през това време детето глътнало езика си три пъти. Спешната помощ отвела пострадалото дете минути след 17 ч., разказа директорът. 

Очаква се съдебно-медицинската експертиза да определи дали причината за смъртта - констатираното разкъсване на черния дроб на 11-годишното дете, e ритникът. 

 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

5

kokoten

25.02 2017 в 16:46

Просто нещастна случайност да тс ритнат вкорема и да ти скъсат черния дроб...,а наличието на лекар не би променило с нищо нещата.Идиотите-учители вместо да обвиняват тоя и оня да започнат да възпитават и учат децата на смирение и покорство....дори и в рая да беше се случило това нещо детето пак нямаше да оцелее...

13277

2

66

25.02 2017 в 10:46

Помните ли учителската стачка от преди около 10 години?

Чувате ли "бизнеса"български как цвърчи за кадри?
(чуждите компании си намират като плащат повече)

14048

1

voododoll

25.02 2017 в 09:58

Как ще я ритне така, че да и разкъса черни дроб, бе? Знаете ли каква сила трябва? Тва не са деца а животни, убийци от малки! Били сме се по стадиони, били са ни полицай, най много някой оток или натъртване да е имало. ...