В Харманли тази сутрин е спокойно, бунтът на мигрантите бе смазан

OFFNews 25 ноември 2016 в 07:32 16523 13

Спокойно, но с изключително засилено полицейско присъствие започна денят в бежанския център в Харманли, където вчера първо по обед, а след това и вечерта мигрантите се вдигнаха на бунт, пише bTV.

Причина за бурната демонстрация бе карантината, под която беше поставен центърът.

Във вътрешността на лагера бяха издигнати барикади от кофи за боклук и запалиха огньове. Властите отговориха с водни оръдия, стоп и халосни патрони.

Равносметката към момента – 40 души в ареста и 24 пострадали полицаи. В социалните мрежи се появиха снимки, които показват и пребити чужденци. Според тях полицията е била наред и са пострадали и хора, които не са хвърляли камъни по органите на реда и даже са се опитвали да спрат безредиците. Към момента тази информация няма как да бъде потвърдена. Няколко мигранти са минали през спешния портал с леки наранявания.

Напрежението в бежанския лагер нарасна на третия ден, след затварянето му. Над 3000 чужденци останаха под ключ, за да бъдат преглеждани, диагностицирани и лекувани. Лекари в лагера обаче и до днес няма.

В Харманли наблюдават случващото се в центъра със страх. Опасенията на местните вчера бяха, че бунтът може да излезе извън пределите на обекта. Заради бързата намеса на полицията, това не се случи.

Още утре екип от прокурори и следователи ще влезе в Регистрационно-приемателния център в Харманли, за да установи кои са подстрекателите на бунта. Първият самолет за Афганистан - с тях имаме споразумение за реадмисия, ще излети през декември и на борда му ще са подстрекателите на бунта.

Той апелира да се спрат призивите за физическа саморазправа след бунта на мигрантите, защото терористи от "Ислямска държава" следят новинарските емисии и социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12010

13

Българан

25.11 2016 в 13:54

Само на мен ли ми се привижда, че на два пъти напред излиза момче с яке, разтваря го и показва щампа с логото на ДАЕШ (напр. 1:02)? После същото се вижда да организира движението на хора. Не е на хубаво тази работа...

https://youtu.be/rG-Sloyn84g?t=62

77927

10

El Commandante

25.11 2016 в 10:50

"ялочната квартира"

Ко каза, ко?


Иначе по темата: Много малко са случаите в които заглавие от типа "Полицията смаза бунт..." предизвикват у мен положителни емоции.

Този е един от тех.

12017

6

Rokss Anna

25.11 2016 в 09:56

тез примати само боя ги оправя -бой и обратно откъдето са дошли !