Ужас в Перник: 14 кучета мъртви в двор, държани на вериги

OFFNews 11 април 2018 в 10:09 6761 0

Снимка бТВ

14 мъртви кучета, открити в частен имот в Перник, са загинали от глад и жажда. Средноазиатските овчарки са държани на вериги, вероятно са охранявали нещо незаконно или са обучавани за боеве. 

Апокалипсис, морга за кучета, ужасно, коментира ветеринарният лекар д-р Стефан Ковачев по бТВ. 

Проверката в имота е направена след анонимен сигнал на телефон 112. Тя е установила, че кучетата са държани вързани на синджири и за тях не са полагани никакви грижи. Според ветеринарите лекари животните са умрели от глад и жажда. 

По думите на д-р Ковачев не е възможно съседите да не са знаели какво става – това са били 20 кучета в двор от няма 500 кв. м, посочи той. Пет животни са спасени. В момента те се намират в кастрационния център в града. Предстои им възстановителен период, след което ще им се търсят осиновители.

За едно от тях д-р Ковачев разказа, че се наложило да го изнесат на ръце. То е с тежка кахексия, без признаци на всякаква виталност и момента тежи около 1/3 от нормалното. 

Целият двор беше осеян с кости, така че никой не знае колко са умрелите животни, разказа доброволецът Аделина Александрова. 

Собственикът е бил в имота и е арестуван на място. Той не дал обяснения. По случая се води следствие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!