"Убиецът на детето беше приятел с баща му. Всяка сутрин пиеха кафе заедно"

OFFNews 16 април 2015 в 08:33 16881 19

"Бяха приятели с бащата на детето. Всяка сутрин пиеха кафе заедно."

Това разказа жител на Панагюрище пред bTV след жестоката катастрофа от 14 април, когато малко след 20 ч. джип премаза 6-годишния Петьо Гевечанов. Детето карало колело по пътя за Стрелча.

Шофьорът на автомобила - Audi Q7 - Цветан Пъков - не кара с "бясна" скорост за първи път, категоричен е мъжът. "Много пъти съм го виждал, че кара много бързо", допълва той.

След удара детето е било влачено 60 метра.

"Слезе, погледна детето, влезе в магазина и се обади по телефона... После викнаха и родителите", разказа още мъжът, станал очевидец на ужасяващата катастрофа.

Срещу шофьора, блъснал детето с джипа си в Панагюрище, вече е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост от Окръжната прокуратура в Пазарджик. В регистрите на полицията той фигурира с над 20 нарушения на Закона за движение по пътищата.

Пъков е задържан за 72 часа. Прокуратурата е внесла искане за постоянно задържане под стража.

Той е осъждан през 2012 г. за опит за унищожаване на чуждо имущество. Той е наказван многократно - повече от 20 пъти, по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата, допълват от прокуратурата в Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!