Турци биха наши граничари на Капитан Андреево

OFFNews 24 август 2017 в 20:27 12805 6

Турци са нападнали и удряли български граничари на ГКПП „Капитан Андреево“. Единият полицай е със счупен крак, а нападателите са задържани, съобщи БГНЕС.

Инцидентът е станал в сряда около 23 ч., когато пристигнал микробус от Турция, в който пътували мъж, три жени и две деца.

Всички те били роднини, част от тях немски граждани от турски произход. Останалите са турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След проверка на паспортите им, граничните полицаи поискали да проверят и превозното средство за укрити лица, но пътуващите отказали да слязат. Шофирала 26-годишна жена, която потеглила.

Микробусът бил спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Шофьорката ударила единия полицай в лицето, а 47-годишният А. О. нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен.

Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, като не са намерени укрити лица в него. Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение.

За случая е уведомена прокуратурата, започнало е разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

6

поп Дръвчо

25.08 2017 в 15:11

Турските немци може да са всякакви ама версията на граничната звучи малко нереалистично.

Може ли записите от камерите да видим?