Quantcast

Тридневен траур във Франция след атаката срещу „Шарли Ебдо”

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2015 в 22:06 2097 2

Франсоа Оланд

Във Франция в четвъртък започва тридневен траур след кървавата атака срещу сатиричния вестник „Шарли Ебдо”, при която загинаха 12 души. Това съобщи френският президент Франсоа Оланд в телевизионното си обръщение, цитиран от AFP.

„Единството е нашето най-добро оръжие”, каза Оланд

Френският президент  добави, че през следващите три дни националните флагове в страната ще бъдат спуснати наполовина, а утре на обяд във всички държавни учреждения ще бъде обявена минута мълчание.

„Свободата винаги ще бъде по-силна от варварството”, подчерта държавният глава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2015 в 10:26

ЖАЛКО ЗА УБИТИТЕ.Само че, има нещо не наред тук.Да, това е мръсно,долно,гадно престъпление, извършено от някакви тарамбуки.Да, отнети са 12 живота, НО ЗАЩО ЕВРОПА СИ ТРАЕШЕ КОГАТО ИЗБИВАХА С КАСЕТЪЧНИ И ФОСФОРНИ БОМБИ МИРНИ ГРАЖДАНИ В ДОНБАС?????? Те НЕ СА ТЕРОРИСТИ -ЖЕНИ,ДЕЦА,СТАРЦИ. Защо Европа си траеше когато ИЗГОРИХА ЖИВИ ХОРА В ОДЕСА? Сега същата Европа дава 500 000 000 евро на правителството в Киев, което разпореди бомбардировките. Значи ИМА ДВОЕН СТАНДАРТ - смъртта на 12 невинни е ТРАГЕДИЯ, а смъртта на 5 000 също невинни - СТАТИСТИКА.Моля да бъда разбран правилно - ТРАГЕДИЯ е както смъртта на 1 невинен, така и на 1000 невинни, НО АКО СМЕ ИСТИНСКИ ХУМАНИСТИ поне в смъртта НЕ ТРЯБВА ДА ДЕЛИМ ХОРАТА.

08.01 2015 в 00:01

Гацо каза!
Вече са известни имената на терористите, това са Саид Куаши и брат му Шериф Куаши и Хамид Мурад. Саид се е родил в Париж през 1980, а брат му Шериф през 1982 пак в Париж. Имат френско гражданство. Хамид Мурад се е родил през 1996 г.
Били са в Сирия, съмнения за участие в частите на Ислямска държава...
САМО ЧЕ – спецслужбите твърдо са знаели, че поне двамата са ходили в Сирия и дори има подозрения, че точно службите са ги пратили в Сирия...
Е, сега възниква въпроса, какво са правили службите като младежите са се върнали от Сирия, спали ли са?!?!?
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!