Ток уби майка на пет деца във ферма на бивш депутат от ГЕРБ

OFFNews 15 август 2014 в 11:27 6385 4

Снимка Архив

Димитър Аврамов

43-годишна майка на пет деца загина от токов удар в птицеферма, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, пише "Труд".

По информация на Инспекцията по труда жената е работила там без трудов договор.

Инцидентът е станал вчера, когато 43-годишната Христина Тодорова отишла сутринта във фермата в село Вирове, за да почисти халето, където се отглеждали птиците.

Жената включила електрическа водоструйка и започнала да мие пода, но внезапно се строполила. Работници извикали "Спешна помощ", но още преди линейката да пристигне жената издъхнала.

Оглед на мястото на произшествието са извършили експерти на полицията и Инспекцията по труда. Според първоначални данни най-вероятно машината е била неизправна и по нея е имало електрически пробив.

Фирмата, където е станал инцидентът, е от холдинга на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, който през 2012 г. бе арестуван за търговия с влияние. Управител на фермата в село Вирове е съпругата му Илонка Аврамова.

Депутатът бе задържан при специализирана операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура през 2012 година. 

След разследването бе установено, че Аврамов е получил общо около 100 000 лева, за да упражни влияние върху длъжностни лица от държавната администрация в Монтана при решаване на спор за земеделска земя. Част от парите бяха открити в дома му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!