Тежък инцидент на пл. ''Македония'' - жена загина, прегазена от трамвай

Рени Петрова 18 август 2020 в 12:49 35734 0

Снимка Рени Петрова

Възрастна жена загина, прегазена от мотриса на трамвай номер 5 в района на столичния площад "Македония", предаде репортер на OFFNews. По данни на Спешна помощ жертвата е на 80 г.

Инцидентът е станал малко преди 12:30 ч. днес.

На място са екипи на спешна помощ.

Няма данни за други пострадали. Засега не е ясна причината за тежкия инцидент или подробности около самоличността на жертвата. Вероятно жертвата е пешеходец и е пресичала на място без пешеходна пътека.

Заради инцидента движението в района е затруднено.

От Спешна помощ съобщиха, че сигнал е подаден в 12:15 ч., а екипът е пристигнал в 12:20 ч. Установено е, че жената е загинала на място. Медиците са оказали помощ на ватманката, която е била в шоково състояние и е получила нервен пристъп.

Трамваите от линии 4 и 5 се движат по променен маршрут, съобщиха от Столична община.

В посока центъра са движат през бул. "Овча Купел", бул. "Н. Мушанов", бул. "Константин Величков", бул. „Ал. Стамболийски", бул. "Христо Ботев", Съдебна палата.

Оттам трамваите от линия 4 продължават към кв. "Орландовци". В посока кв. "Княжево" трамваите са пренасочени през бул. "Ал. Стамболийски", бул. "К. Величков" и бул. "Овча Купел". Автобусите от линия 260 ще спират срещу трамвайните спирки.

Допълнително се пускат 3 автобуси от ул. "Коломан" до пл. "Руски паметник". Два трамвая ще се движат по линия 5 в участъка от "Бъкстон" до "Княжево".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови