Столичната полиция хвана Тъпото и помощник с крадена кола

ОFFNews 04 май 2017 в 11:36 4476 3

Столични полицаи задържаха двама мъже непосредствено след кражба на автомобил, съобщават от пресцентъра на МВР. Става въпрос за софиянците  П.К.-Тъпото на 32 г.  и А.Н на 43 г., уточняват от силовото министерство.  

Двамата криминално проявени са задържани половин час след полунощ на 1 май в ж.к. „Манастирски ливади” по време на спецоперация. В хода й те били арестувани, непосредствено след като направили опит да укрият в гаражна клетка, взета от тях под наем за целта, откраднат от кв. „Редута” лек автомобил Mazda 6.

При задържането мъжете оказали яростна съпротива, което наложило употреба на физическа сила и помощни средства - белезници. Последвали процесуално-следствени действия в жилищата на двамата задържани. Оттам полицаите иззели множество технически средства, съотносими към престъпната им дейност, в това число устройства за заглушаване на GPS сигнали, ключове за автомобили, мобилни телефони, компютри, метално устройство за взломяване тип „тирбушон” и множество части от МПС.

Първоначално А.Н. и П.К. са задържани с полицейски мерки за срок до 24 часа. След доклад на материалите, събрани в рамките на образуваното досъдебно производство, в Софийската районна прокуратура, на двамата са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 346 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Само преди няколко месеца А.Н. бе арестуван, след като в двора на дома му бяха установени множество укрити крадени автомобили от марките Mazda, Peugeot и Citroen, някои от тях цели, други разфасовани на части. За деянието мъжът престоя в следствения арест със 72-часова мярка за неотклонение. Петък Колев-Тъпото също е добре познат на полицията и е бил задържан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

1

Перко

04.05 2017 в 12:08

Едните органи ловят, другите органи пускат, и пак, и пак ... и надниците вървят. Органично-свързан процес!